penktadienis, birželio 04, 2010

Welcome to United States

Iš Vilniaus Amsterdamą pasiekėme be didelių nuotykių, šešios valandos laukimo oro uoste iki skrydžio į Bostoną irgi prabėgo gana greit. Prieš įsėdant dar teko atsakinėti į klausimus - kiek metų su Indre esam pažįstamos, ar mūsų registruotas bagažas tikrai yra mūsų, kas sukrovė mūsų daiktus, ar neėmėm jokių daiktų iš nepažįstamų žmonių ir etc. Įtarimo nesukėlėm, oro uosto darbuotojai dar paprašė paslaugos - pavertėjauti iš rusų kalbos į anglų. Kelis kartus perklausė ar tikrai nemokam bent a little bit, bet čia padėt mes negalėjom.


Smagiausia dalis - kelionė lėktuvu Amsterdamas - Bostonas. Lėktuvas pasiruošia kilti, važiuoja prie pakilimo tako ir sustoja, vietoje sėdime valandą. Tada paaiškėja, kad iškilo problemos su kompiuteriais - ar pavyks pakilti, ar ne, paaiškės tik po patikrinimo, kuris užtruko dar papildomą valandą, taigi, vėluodami dvi valandas išskrendam ir septynios skrydžio valandos praeina miegant/valgant/žaidžiant/skaitant/žiūrint filmus. Nusileisti pavyksta irgi ne iš karto ir tenka dar apsukti porą ratų aplink Bostoną, kad galų gale pasiektume žemę.

Kontrolę oro uoste pareinam nesunkiai ir einam ieškot autobusų stotelės. Jei iki šiol vis dar negalėjom patikėti, kad JAU esam Amerikoje, nes viskas atrodė gana įprastai, tai pabendravus su sutiktais žmonėmis, pagaliau pasijautė, kad esame tikrai kažkur kitur. Policininkai, paklausti, kur rasti sustojimą, ne tik parodo, kur eiti, bet ir domisi, iš kur esam, ką čia veiksim ir žada, kad tikrai gerai praleisim laiką. Autobuse ne visai blaivus vyriškis diskutuoja, kaip Celtics ir Lakers seksis NBA finale. Išlipus iš autobuso mus, keturias lietuves, pasitinka Peteris, pas kurį name ir gyvensime. Kelionė iki namų išblaško miegus - Peteris, įsijungęs muziką, groja melodiją dūdele (taip taip, tuo pačiu metu jis ir vairuoja, kartais laikydamas vaurą :D), arba ranka į vairą muša ritmą.


Atvažiavus Peter aprodo namą, mūsų kambarį, supažindina su kitais gyventojais. Sunku nupasakot, kaip čia viskas vyksta, bet panašu, kad laukia įdomi vasara :)

Galų gale ilga, labai ilga diena baigiasi, ir krentam miegot, kažką pasakot detaliau, tiesiog nebėra jėgų. O nuo rytojaus mūsų laukia parduotuvė, bankas, etc, išsipakuosim daiktus ir jau pradėsim įsikurti. Bet prieš tai - MIEGO.

3 komentarai:

  1. 'kas sukrovė mūsų daiktus';DD
    Ahh, man tai nesitiki, kad tu jau TEN:} Kaip amerikiečių kalba?

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu kol kas nelabai dar bendravom su pačiais amerikiečiais, tik su tuo Peter, bet jis kalba aiškiai ir problemų su juo nėr, nu ir su policininkais dar trumpai pabendravom :D

    va, dabar varysim į miestą ir t.t. tai jau daugiau su tais amerikiečiais susidursim.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vau, o as ir pamirsus buvau, kad tu ketinai varyti i USA, laikykites, neapsigaukit nuo ju draugiskumo ir jei bandys apsukt, grasinkit ambasada:D sekmes didziausios:*
    P.S cia simona:)

    AtsakytiPanaikinti