sekmadienis, birželio 06, 2010

Pirma ekskursija - supermarketas

Kadangi su namu, kuriame gyvenam, jau susipažinom (tai ne taip paprasta, kai kiekvienos durys slepia kambarį, nors atrodo, jog daugiau vietos tikrai nebėra), šiandien nutarėm pamatyt Dennisporto apylinkes. Kaip ir kiekvienai kelionei reik tikslo, taigi, šį kartą tai buvo vaistinė, kurią suradom palyginti netoli. Nutarėm, jog pirmai dienai tiek pakaks, o kelionę į supermarketą Stop&Shop, kuris yra jau žymiai toliau, netoli greitkelio, atidėsim vėlesniam laikui. Apsirūpinom šiokiu tokiu mini žemėlapiu-planu ir išvažiavom su nusiteikimu, jog, jei ir pasiklysim, tai taip tik dar geriau susipažinsim su Dennisportu nei aklai sekdamos žemėlapį.

Bet, pasirodo, nesusigaudėm Google Maps mastelyje ir vos pradėję kelionę, besižvalgydamos po tokią amerikietišką, kaip iš filmo scenos, Depot gatvę su tvarkingais namais, naujais automobiliais, pašto dėžutėmis, neskubėdamos po kokių 15 min jau buvom vietoje. Ir pamatėm, kaip atrodo amerikietiška drugstore - čia gali lentynose rasti ne tik vaistų ar kitų prekių, susijusių su sveikata, bet ir n+k kitų produktų - žurnalų, atvirukų, maisto, kosmetikos ir etc. Aišku, amerikietiškos tradicijos galioja ir čia - nusipirkti VIENĄ pakelį Fisherman's Friend - misija neįmanoma, nes jie visi tiesiog supakuoti po du. Kitokių pastilių irgi gali nusipirkti economy pack - tokį nemenką maišelį, kurio užtektų turbūt ne vienam peršalimui. Kadangi vaistinę pasiekėm per lengvai ir per greitai nei norėjom, nutarėm tuo pačiu nuvažiuoti ir iki Stop&Shop. Čia jau eismas buvo didesnis, ir   gyvenamųjų namų buvo žymiai mažiau, o kelionė irgi užtruko ilgiau. Prie parduotuvės sutikom lietuvius, kurie atvyko vakar ir juos Piteris atvežė apsipirkti, ir sužinojom, kad grįžti atgal būtų žymiai patogiau dviračių taku.

Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą
Nenuėmėm laiko, kiek užtrunka nuvažiuot iki parduotuvės, bet dabar jau žinom dviračių taką, tai kelionė tikrai įveikiama. Taškas A - Stop&Shop, B - mūsų namas.

Kadangi tikslą pasiekėm, nutarėm tuo pačiu pasižvalgyt po parduotuvę ir pabandyt susiorientuoti. Tuo pačiu pasidarėm ir nemokamą nuolaidų kortelę, kadangi jau pastebėjom, jog ji tikrai padeda sutaupyt vieną kitą dolerį. Indrės svajonė nusipirkti vien porciją ledų, kaip ir galit atspėt, neišsipildė - niekas nesismulkina ir ledus pardavinėja arba didelėmis dėžėmis, arba po kelias supakuotas porcijas. Kadangi šiaip perkant maistą reikia laikytis taisyklės "1 doleris=1 litas" (jei bandytum paversti realiu santykiu, turbūt greit nuprotėtum), radom produktą, kurio kainą laisva galima paversti į litus - Pringles didelė dėžutė (gali nusipirkt ir mažą, tik, savaime suprantama, jos yra supakuotos po keturias) kainuoja 1,69 dolerio (su nuolaidų kortele - dar minus 19 centų). Šiandien radom ir grietinės - tik, išties keista, jos buvo tik vienos rūšies ir lentynoje skirta tikrai mažai vietos , panašu, kad ji neturi didelės paklausos tarp vietinių. Na bet mes anksčiau ar vėliau tikriausiai ją išbandysim.

Taip, čia Amerika, kur net ir jogurtas į indelius pakuojamas aukštyn kojom.

Kairėje pusėje - geriamas vanduo, labai populiaru pieną, vandenį, ir kt. skysčius pardavinėti tokiuos plastikiniuose bakeliuose, kuriuose pas mus dažniausiai pardavinėjama automobilių alyva ir pan.

Netikėta, bet tonikas - mažuose buteliukuose (tokių pas mus, man rodos, nesu mačius), tik neišsiaiškinom, ar gali nusipirkti tokį vieną, ar reikia imt visus šešis.

Greitai paruošiamų sriubų, makaronų ir kt. patiekalų lentyna. Kol kas tik žvalgomės iš smalsumo, bet neperkam ir bandom gamintis pačios.

Duonos ir batonų lentyna. Pabandyk išsirinkti vieną, kai prieš akis mirga tiek skirtingų įpakavimų.

Turbūt jau akivaizdu, kad amerikiečiai mėgsta parduoti ir pirkti dideliais kiekiais. Bandom priprast, bet vis tiek dar keistai atrodo tokios akcijos - pirkite 6 galonus pieno ir septintą gausite nemokamai. Jei nežinot, tai 1 galonas JAV =~3,7 litro, taigi, išvertus į mūsų skaičius, jeigu perki 22 litrus pieno, dar 3,7 l gauni nemokamai.

Per šiandien pamatėm dar daug gatvių, kelių, dviračių takų, kuriuos reik išbandyt per vasarą, nes panašu, kad čia pamatyt galima tikrai daug. Ir, žinoma, dar rasim laiko pasidegint ir pasimaudyt prei vandenyno. Kol kas viskas atrodo tiesiog super, ryt susitinkam su darbdaviu, taigi, jei su darbu irgi viskas susitvarkys gerai, didelių problemų neiškils.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą