ketvirtadienis, birželio 16, 2011

Still waiting for summer

Vakar saulė dar neišlindo, bet vis dėlto upėj maudėmės du kartus. Vandens temperatūra vis dar laikosi apie 14-15 laipsnių (palyginimui pasmalsavau, kad Baltijos jūroj dabar - 16), gerai, kad bent šoki tiesiai į vandenį, o ne brendi iš lėto, nes tada gal dar persigalvotum dėl maudynių. Tiesa, paskutinę akimirką prieš nušokant keikiu save kurių galų prireikė apsiniaukusiu oru ir pučiant vėjui, kai stovėt lauke apsivilkus maudymosi kostiumėlį šalta, lįst į tokį vandenį, tačiau geresnio pažadinimo ryte ir nesugalvotum, visas tingumas išlaksto kaip mat.

Tiesa, nors iki upės automobiliu kokios trys minutės kelio, perplaukti užtrunka mažiau nei dešimt minučių, bet išvyka užtrunka ilgiau. Kiek ilgai, priklauso nuo to, kiek nepažįstamų žmonių Piteris sutinka ir užkalbina pakeliui. Vakar su viena amerikiete jis plepėjo gal 15 minučių ir paskutinė jos frazė prieš mums nueinant buvo skirta man - Do you have to put up with him 24/7?

Vakare užsuko paplepėt vienas buvęs bendradarbis iš restorano, kuriame dirbau pernai, ir bandė atspėt, kiek žmonių gyvena mūsų name - jo spėjimas, kad dešimt ar penkiolika, buvo kuklus. Jis sunkiai galėjo patikėt, kad suvažiavus visiems gyventojams mūsų čia bus 25. Nenuostabu, nes kol nepamatai iš vidaus viso architektūrinio kambarių išplanavimo, namas tikrai neatrodo toks didelis ir talpus.

Vakar taip pat važiavom į Cape Cinema, nes šią savaitę ten rodo ne vieną, kaip įprasta, bet du filmus. In a Better World - sunkus, slegiantis, bet tikrai įsimintinas filmas.

2 komentarai: