penktadienis, birželio 10, 2011

Antras dublis

Nors rugsėjį padėjau tašką paskutiniame blogo įraše, vis dėlto panašu, kad tęsinys bus. Turbūt nesunku atspėti kodėl - nutariau praėjusios vasaros kelionę pakartoti. Per paskutinius mėnesius turėjau ne vieną pokalbį apie vasaros planus su įvairiais žmonėmis, ir visad viskas skambėdavo labai panašiai:
........
- Ką veiksi vasarą?
- Grįšiu į Ameriką.
- Ten pat?!
........
Taip, ten pat. Į tą pačią Ameriką, į tą patį Cape Cod'ą, į tą patį namą. Prie tos pačios upės, verandos, dviračių tako į Stop&Shop ir dar begalės kitų dalykų, kurie iš tikrųjų yra tokie paprasti ir, atrodytų, niekuo neypatingi, bet visi vienoj krūvoj garantuoja superinę vasarą. Žinoma, kai kas bus kitaip - dalis naujų žmonių, kitas darbas, kitoks nusiteikimas atvykstant. Dabar jau nebus šoko "kur aš čia patekau? kas čia dabar bus?" - viskas puikiai pažįstama ir lauki nesulauki, kada viską pamatysi.

Rudenį, kai grįžau į Lietuvą, svarsčiau, kad iki kitos vasaros visi įspūdžiai aprims, prisimirš ir nežinia, ar jau taip labai norėsis grįžti atgal. Žinoma, per visus šitus mėnesius įspūdžiai susigulėjo, bet vis dėlto nesunkiai iškildavo į paviršių - užmačius kokią nuotrauką facebook'e, per filmą pamačius Centrinį parką ("ei, mes fotkinomės šitoj vietoj!"), Piteriui paskambinus ir ir kelioliką minučių pasakojant, kas vyksta name, susitikus su kitais lietuviais, gyvenusiais kartu, kalbantis tokiomis frazėmis: "eiii, o prisimeni....? eik tu sau, ten tai geras buvo!" 

Dabar beliko susipakuot daiktus, rytoj įveikt keliolikos valandų kelionę lėktuvu ir autobusu, nepilnus 8000 kilometrų Vilnius-Varšuva-Niujorkas-Barnstable-Chase Ave ir dar viena nenuspėjama vasara prasidės.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą