šeštadienis, rugpjūčio 14, 2010

Ogunquit

Praėjo dvi paros be kompiuterio, nes nelabai buvo laiko ir noro kankintis prie stringančio interneto. Taigi, kur sustojau su savo įrašais - mūsų antra kelionė, per kurią aplankėm New Hampshire'ą ir Meiną. Įspūdžiai vaizdai ir komentaruose:

Susipakuojam daiktus pusę šešių ryto ir pajudam į daugiau nei dviejų valandų kelionę.

Nors rytas ankstyvas, mašinų greitkelyje netrūksta, ir kai kas taip į darbą važinėja kiekvieną mielą dieną...

Tiltas, kuris jungia New Hampshire ir Meiną

Atvažiuojam į Ogunquit'o miestą, kur praleidom pusę dienos...

...tada sėdame į troley - mini autobusiuką, kuris telpa net ir siauriausiose miesto gatvelėse...

...po ekskursijos po miestą einam pasivaikščiot akmenuotu taku palei vandenyną - čia gamtos vaizdai kitokie nei esame įpratę Cape Code:












po pasivaikščiojimo laukė paplūdimys - su 56 laipsnių vandeniu, išvertus į lietuvišką temperatūrą - 13 laipsnių. pirmos maudynės buvo tikrai gaivinančios - nelabai ką nuo nuo šalčio galėjai jausti, bet išdrįsus vieną kartą po to jau pliuškenomės visą dieną. 

Paplūdimio ariantas idealus - vienoje pusėje upė, panaši į Herring River, į kurią važiuojam maudytis kasdien, o kitoje pusėje - atviras vandenynas su didelėmis bangomis, žodžiu, vaikščiojom pirmyn atgal, nes saulė kepino visą dieną, todėl geriausia vieta buvo vandenyje.

pietų pertraukėlė amerikietiškai

ir paskutinis plaukimas upėje prieš išvažiuojant


Kita stotelė - vandens atrakcionų parkas, kuris liko neužfiksuotas nuotraukose. Ir paskutinė aplankyta vieta - Minado restoranas, prabėgioję visą dieną tikrai išalkom ir todėl čia atėjus atrodė, kad papuolėm į rojų. restorano principas - japoniška virtuvė, sumokėjęs apie trisdešimt dolerių gali valgyt visko kiek tik nori ir ko tik nori - blynelių, suši, jūros gėrybių, vaisių, daržovių, desertų, ledų ir t.t.

Man priklausė trys lėkštės, ir dar ne pabaiga. Va tada puikiai supratau savijautą, kai akys nori paragauti visko visko, o nebetelpa į skrandį nors tu ką. Tiesa, savijauta prisivalgius tokio maisto kitokia  nei prisikimšus junk food - bloga nebuvo ir susivirškino viskas lengvai

Va tokie kamščiai greitkelyje, kai įvyksta avarija. Gerai, kad mes važiavom į priešingą pusę..


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą