ketvirtadienis, rugpjūčio 05, 2010

Egg and I

Trečiadienį teko apsiribot gulėjimu su pakelta koja ir pasiplaukiojimu upėje. Akivaizdu, kad vakare water skiingas man jau buvo misija neįmanoma, užteko tik įamžinti kitų pasirodymus banguotame ežere pučiant vėjui. 


Jau važiavom namo po slidinėjimo, kai Piteriui kilo eilinė idėja fix. Bet prieš tai truputis priešistorės - jei Lietuvoj mano vardas yra trumpas ir aiškus, tai JAV jį tenka kartoti kelis kartus ir labai retai pavyksta išgirst tikslų tarimą, todėl žinau, kad reikia sureaguot ir tada, kai išgirstu kreipiantis Agla, ar kitais panašiais variantais. Nors Piteris su visais lietuviškais vardais susitvarko neblogai ir gali išvardinti greitai visus, gyvenančius jo name, tai netrukdo sugalvot dar papildomų vardų, kuriuos visus jau sunku suskaičiuot, bet dažniausias - Egg arba Eggs. Taigi, vakar važiuojant pro restorano 'The Egg and I' iškabą negalėjom nesustot nusifotografuot.

Tada gimė dar geresnė idėja - kad trūks plyš dabar pat mums reikia lietuviško šito užrašo varianto.

Užsukom į namus pasiimti markerių ir nuvažiavom į Pelham House viešbutį iki registratūros darbo pabaigos likus vienai minutei - ieškoti kartoninių dėžių. 

Galiausiais užrašas užrašytas, nuotrauka padaryta ir lieka paskutinė užduotis - abi nuotraukas atspausdinti. Prieš tai tenka vėl užsukt namo persirengt ir nuvažiavus į vaistinę (nieko panašaus į lietuviškų vaistinių variantą) atsispausdinam nuotraukas didžiausiu įmanomu formatu, o grįžus namo rodom visiems sutiktiems lietuviams. Puikus pavyzdys mūsų, galima sakyt, eilinės gyvenimo dienos Dennisporte.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą