šeštadienis, liepos 10, 2010

Cinema night

Šiandien (penktadienį) anksti, septintą ryto, atsikėlus į  babysitinimą oras nustebino - visiškai apsiniaukęs dangus ir naktį praėjęs lietus. Senokai nematytas vaizdelis, kuris netgi privertė šortus iškeisti į ilgas kelnes. Tiesa, kaip vėliau paaiškėjo, be reikalo.

Padirbėjus iki dvylikos, likusią dienos dalį turėjau laisvą ir, reik pasakyt, praleidau visai prasmingai. Dienai įpusėjus, debesys visai išsisklaidė ir darėsi vis karščiau, todėl kaip ir kasdien nuvažiavom į upę. Tik bėda, kad vanduo čia ir vėl buvo toks pat šiltas, todėl atsigaivinimo efekto nebuvo jokio. Žinoma, Piteris nebūtų Piteris, jei nesumąstytų, kaip šitą problemą išspręsti, taigi, nutarėm keliaut į Wellfleetą, prie atviro vandenyno, vėsesnio vandens ir didesnių bangų. Susipakavę į džipą šešiese, prisikrovę gelbėjimosi liemenių privažiavom paplūdimį, kurio tiesiog nesimatė. net nebuvo kalbos apie vandenyną - viskas buvo padengta visišku rūku. Galiausiai nutarėm apsistoti, tik tvyrant rūkui drybsoti prieš saulę, kurios nematyti ir drebėti iš šalčio nelabai smagu, todėl nutarėm šilumos ieškoti vandenyne. Tik dar viena problema - kad ir kaip viliotų didelės bangos, ir ne per daug šaltas vanduo, nuo didelių maudynių truputį baidė nešami dumbliai, kurie užėmė kelis metrus pakrantės, todėl tam, kad pasiektum švarų vandenį, reikėjo įveikti ruožą, pilną dumblių ir kovoti su bangomis, kurios vis bloškia atgal. Apsirengus gelbėjimosi liemenes viskas ėjosi daug geriau - nusigavę giliau į vandenyną galėjom plūduriuot ant pilvo, nugaros, atsistoję ar atsigulę ir tiesiog miegoti nešami bangų. Po tokių maudynių nuvažiavom į kitą pakrantę, kur suradom dar rūko neužimtą saulėtą paplūdimį, ir jame spėjom pasideginti gerą valandą. Grįžus į Dennisportą pasitiko rūkas, apniukęs dangus ir lietus, todėl išvyko visiškai užskaityta - sugebėjom pabėgti nuo blogo oro ir pasimėgaut vandeniu.

Grįžę namo spėjom išsimaudyt po dušu ir užkąsti, nes laukė Cape Cod Cinema filmas - I Am Love. Rimta itališka drama, trunkanti dvi valandas, su daugybe detalių, muzika, netikėtais filmavimo sprendimas ir siužeto posūkiais. Gal kiek per sunkus, pusę dvyliktos vakaro pasibaigęs filmas penktadienio vakarui, ypač kai iš ryto vos išsiritai iš lovos, bet jį pamatyti tikrai verta pradžiai - šito filmo traileris:



Kitos savaitės kino repertuare - The Girl Who Played With Fire. Todėl prieš tai tikslas - pasižiūrėti pirmąją šitos trilogijos dalį - The Girl With The Dragon Tattoo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą