pirmadienis, birželio 07, 2010

Beach & Bike

Kol kas mūsų atostogos tęsiasi - kadangi darbdavys šiandien buvo kitoje kavinėje, su juo susitikti galėsim tik rytoj. Taigi šiandien jau gaudėm pirmus saulės spindulius. Tiesa, čia saulė kepina labiau nei Lietuvoje ir įkaista kiekvienas odos lopinėlis, nors ir stengėmės pasisaugot, visi paplūdimį palikom daugiau ar mažiau įraudę. Vanduo nėra toks šaltas, kaip galima įsivaizduot, tačiau sūrus ir išsimaudžius nelabai smagu toliau kepintis ant saulės, kai oda aplipusi druska.





Kadangi popietė buvo laisva ir oras visą dieną labai geras, nutarėm išbandyti dviračių taką ir pažiūrėt, kur jis gali nuvesti. Šiandienos rezultatas - dviračių taku 7 mylios, plius, jei google maps nemeluoja, nuo mūsų namų iki to tako dar 1,8 mylios. Taigi, pirmyn ir atgal - 17,6 mylios, o lietuviškai ~28 km.
Šiandienos maršrutas.


Takas eina per rezervatą, todėl tokie vaizdai važiuojant įprasti.

Dobiliukai - visai kaip ir lietuviški, ne viskas JAV yra kitaip nei pas mus.

Pradedam kelionę taku, kurio įrengimas, kaip sakė Piteris, kainavo 9 mln. dolerių.

Draugiški ne tik amerikiečiai, bet ir jų augintiniai.

Vyras su šunimi šitų taisyklių laikėsi.

Čia gyvena silkės.

Nykstanti orchidėjų rūšis - jas mums parodė dvi sutiktos amerikietės.

Kiek STOP ženklų sutinki dviračių take, jau ir nesuskaičiuosi. Tiesa, automobiliai, kad ir kokie krūti būtų, dažnai sustoja praleisti, dar net neprivažiavus kelio. Ir niekas nesiparina, dažnai dar ir pamojuoja.

Mini tunelis dviračių take.

Žiedas su visais ženklais, kaip ir priklauso.

Jau beveik susigyvenau su savo dviračiu - nors perjungt pavarų įprastu būdu negaliu, nes pavarų svirtelės tiesiog nėra.

Indrė džiaugias savo dviračio sėdyne, kuri labiau primena fotelį ;D

Voveraičių sutikom nemažai, tik reikia spėti jas įamžinti.

Iš 22 mylių, kiek tęsiasi šitas dviračių takas, įveikėm 7. Na dar prieš akis visa vasara, spėsim pasportuoti.

Nupasakot žodžiais, ką matėm tam rezervate per kelių valandų kelionę, sudėtinga, todėl šitas įrašas geriau būna kaip fotoblogas. Taigi, šito įrašo autorė labiau yra Indrė negu aš :)

Šiaip dar yra daug amerikietiškų ypatumų, vertų aprašymo, bet tiesiog per daug informacijos vienu metu, taigi, kitus įspūdžius paliksiu tolimesniems įrašams. 

Bet apibendrinant mūsų gyvenimo būdą Amerikoje - kad ir kada nueitume miegot, 8 ryto jau dažniausiai būnam atsibudę, valgyt gaminamės pačios (na produktai gal ir ne patys natūraliausi, bet vis tiek ne pusfabrikačiai), kasdien važinėjam dviračiais (nepamenam, kada tai darėm Lietuvoj), prie tv drybsom per Celtics ir Lakers rungtynes arba prabėgom pažiūrim kokį filmą, na tik prie kompų sėdim gana daug. Tačiau apskritai, kol kas gyvenam visai sveikai - žiūrėsim ar darbas ir sumažėjęs laisvas laikas nepakeis mūsų įpročių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą