ketvirtadienis, birželio 23, 2011

Maistas už dyką

Rimtai kyla klausimas, ar įmanoma nuvykt į tokią vietą, kur nerastum lietuvių. Nors mūsų trys milijonai, bet, panašu, esam išsibarstę po visus įmanomus pasaulio kampus. Taigi, nors jau vien mūsų name gyvena dešimt lietuvių, toli gražu neesam vieninteliai lietuvaičiai įsikūrę Chase Ave.

Kai name gyvena tiek žmonių, žinios sklinda greitai. Žinios apie nemokamus dalykus sklinda tikriausiai dar greičiau. Vienas pasakė vienam, kitas kitam - ir jau visi žino kažko po truputį. Žodžiu, mano kambariokė susipažino su kartu motelyje dirbančiu lietuviu, kuris papasakojo apie kažkokią ypatingą vietą - kur gali gauti nemokamo maisto. Tiek, kad vos gali panešti. Na mums, lietuviams, žinoma, labai patinka dviejų žodžių NEMOKAMAS ir MAISTAS derinys. Todėl greit pasklido gandas kad va kažkur nuėjęs pasakai savo atlyginimą (kuris amerikiečių akimis tai tikriausiai yra per mažas) ir gauni visokių maisto produktų.

Tai vat kelias dienas vis juokėmės ir fantazavom apie tą nemokamų produktų parduotuvę, Piteriui aiškinant, kad nė velnio nieko mes ten negausim, o vakar viena lietuvė pagaliau išsiruošė įsitikint, kiek ten yra tiesos. Rezultatas - pora maišų produktų: konservų, pieno, keksiukų, spurgų, CocaColos, mėsos, riešutų sviesto, tešlos pyragams ir t.t. Žodžiu, tiek, kad net ir sutalpint viską į spintelę virtuvėje sudėtinga. Taigi, tikriausiai nenuostabu, kad į tą stebuklingą vietą dabar jau ruošiasi visi. Kad galėtum tuo pasinaudoti turi būti imigrantas, ne amerikietis ir produktus gali pasiimt kartą per mėnesį. Na, bet mūsų name apie dvidešimt žmonių, todėl ne bėda tas vienas kartas per mėnesį.
iliustracija nukniaukta iš interneto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą